Volledig scherm
Lotte van der Zee met burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede. Het model overleed woensdagavond laat. © Twitter

Geschokte reacties op overlijden Lotte: ‘Enschedese bloem in knop gebroken’

ENSCHEDE - Op sociale media wordt geschokt gereageerd op het overlijden van Lotte van der Zee (20). Het Enschedese model sliep woensdagavond in, na een kunstmatige coma van ruim twee weken. 

Van der Zee kreeg tijdens een vakantie in Oostenrijk een hartstilstand. Woensdagavond overleed ze. “Een Enschedese bloem in de knop gebroken", schrijft burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede op Twitter. 

Op de Instagrampagina van Lotte van der Zee stromen de steunbetuigingen binnen. Haar ouders plaatsten daar donderdagochtend een bericht met het vreselijke nieuws. “Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken”, schrijft de familie. 

Quote

Lotte was een prachtige, lieve, spontane meid en maakte voor mij dit harde wereldje een stuk fijner en gezelliger

Model Joann van den Herik

Duizenden reacties

Binnen een uur stond de teller op Lottes Instagrampagina al meer dan 10.000 reacties. Ook vanuit de modellenwereld wordt geschokt gereageerd. Zo schrijft Curvey-model Joann van den Herik: “Ik kan dit niet bevatten (...) Lotte was een prachtige, lieve, spontane meid en maakte voor mij dit harde wereldje een stuk fijner en gezelliger.”

Verslaggever Dennis Schouten schrijft op zijn Instagram: “Rust zacht lieve Lotte.  Bedankt voor de mooie tijd. Ik hoop dat je het daar goed hebt...” Schaatstalent Jutta Leerdam zegt in shock te zijn: “Zo'n lieve meid, een enorm gemis. Heel veel sterkte familie en vrienden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.