Volledig scherm
PREMIUM
De graven van de familie Ransing, die kort na de herdenking van de vuurwerkramp werden bestolen. © Wouter Borre

Gestolen grafversiering van Enschedese begraafplaats is terug, maar het leed blijft

ENSCHEDE - Op de Westerbegraafplaats wordt opgelucht ademgehaald; de twee tieners die vermoedelijk tientallen ‘grafdiefstallen’ pleegden, zijn aangehouden. Maar het verdriet bij getroffen families is niet weg.

Afgelopen maandag pakte de politie twee Enschedese mannen van 18 en 19 jaar op. Bij hen thuis werd een groot aantal bronzen en koperen beelden en ornamenten aangetroffen, afkomstig van zeker meer dan tien graven. Ze stalen de versieringen vermoedelijk om ze te verkopen. Het weekeinde voor hun aanhouding hadden ze nog toegeslagen bij de graven van één van de zwaarst getroffen gezinnen van de vuurwerkramp. Nota bene amper een week na de herdenking van die tragedie.

  1. Theaterstuk van inburgeraars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’
    Video

    Theater­stuk van inburge­raars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’

    ENSCHEDE - Wethouder Jurgen van Houdt en zo’n 45 inburgeraars zetten afgelopen vrijdag hun handtekening onder een participatieverklaring. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Prismare, georganiseerd door M-Pact, de organisatie die verantwoordelijk is voor Doe Mee in Enschede, en daarmee voor inburgering. Deelnemers vertelden aan de hand van een presentatie iets over hun inburgeringstraject. Acht deden dat in de vorm van een theaterstuk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.