Volledig scherm

Gezond en goedkoop lunchen op Paulusschool in Enschede

ENSCHEDE - De Paulusschool aan de Regulusstraat gaat samen met Kinderopvang Hebbes een gezonde middagmaaltijd bieden aan de leerlingen.

Vaak genoeg nemen kinderen broodtrommels mee waarvan de inhoud niet altijd gezond is. Directeur Dave van der Valk (45): ,,Het is niet zo dat er alleen maar taart en pizzapunten mee naar school worden genomen, maar het kan anders.” Het project is om leerlingen een goede en gezonde maaltijd aan te bieden. Een lastige discussie volgens Van der Valk, vooral voor de ouders. ,,Kunst is om te luisteren naar de ouders en samen te kijken naar wat wij daaraan kunnen doen”, vertelt Van der Valk.

Aantrekkelijk
Om het project financieel aantrekkelijk te houden voor de ouders springt Gerard Spijker van de Albert Heijn bij met gratis vers brood. Ook de wijkraad Twekkelerveld geeft 25 euro per kind. Al met al krijgen de leerlingen een complete lunch voor 60 euro per jaar. Directeur Silvia Nijland van kinderopvang Hebbes en haar compagnon Maureen Welhuis springen bij in het lunchproject. Samen met de Albert Heijn zijn het ondernemingen die een dienst verlenen. ,,Wij verdienen hier niets aan”, vertelt Nijland.

Start
In de week van 5 oktober gaat de lunch van start. ,,Het is afwachten hoeveel ouders er mee doen, maar we hopen op 80 procent”, legt Nijland uit.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.