Gezondheidsproblemen dwingen Dennis Schouten tot stoppen met Expeditie Robinson: ‘Dit was de hel op aarde’
ENSCHEDE - Meer dan een miljoen Nederlanders zagen zondagavond hoe de Twentse presentator Dennis Schouten (26) als eerste deelnemer Expeditie Robinson verliet. Schouten besloot vrijwillig de Kroatische wildernis te verlaten, nadat hij gezondheidsproblemen vertoonde die hem deden denken aan de TIA die hij in 2019 had. Op Instagram spreekt Schouten van een ‘horrornacht’, maar ook een ‘bijzondere montage’ door RTL.
De normaal zo brutale en niet op zijn mondje gevallen Schouten nam in Kroatië in tranen afscheid van zijn eilandgenoten, nadat hij besloot vrijwillig het survivalprogramma te verlaten. Tijdens de eerste nacht op het eiland in Kroatië voelde de opvallend stille Dennis zich vooral fysiek niet in orde. Het deed hem zelfs denken aan een TIA, een lichte beroerte, die hij in 2019 kreeg. De paniek sloeg toe.
“Ergens in de nacht merkte ik ineens dat ik geen gevoel meer had in mijn linkerarm”, vertelt Dennis direct na de uitzending op zijn eigen Instagram-pagina. “In paniek liep ik direct naar het strand om te kijken of de rest van mijn lichaam het nog wel deed. In de stromende regen merkte ik dat vrijwel mijn hele linkerkant het niet meer deed, het gevoel was weg. Daar gaan we weer dacht ik. Een uur lang heb ik tegen mezelf staan praten in de hoop dat ik niet weer mijn spraak zou verliezen. Op dat moment besef je wel: dit is letterlijk de hel op aarde.”
Stoppen op doktersadvies
Uiteindelijk besloot Dennis dat het niet verstandig was om verder te gaan met het programma en dus om het eiland te verlaten. Wat volgens Schouten uit de montage is gelaten, is dat hij pas na doktersadvis de beslissing heeft genomen om te stoppen met zijn deelname aan Expeditie Robinson. “De volgende dag heb ik gevraagd om een dokter. Mijn reflexen aan de linkerkant deden het niet meer, mijn bloeddruk was te hoog en ik kon mijn handen niet meer naast elkaar houden. Ik moest naar het ziekenhuis op het vaste land en toen is besloten dat ik niet meer verder zou gaan.”
Op dat moment besef je wel: dit is letterlijk de hel op aarde.
‘Dat vergeet je nooit weer’
In het praatprogramma van Humberto Tan dat aansluitend werd uitgezonden was Schouten te gast en blikte hij terug op zijn deelname én de TIA die hij in 2019 had. “Dat was echt drama, dat vergeet je nooit weer”, vertelt de Glanerbrugger. “En je bent dan vooral teleurgesteld dat het wéér gebeurt, vooral als je zo jong bent. Dan is dit gewoon k*t.”
“Ik heb daarna nog wel een onderzoek gedaan, maar je krijgt niet een heel concreet antwoord. Dus schiet mij maar lek” vertelt hij aan Humberto. Op zijn Instagram stelt Dennis zijn volgens gerust: “Het gaat nu drie maanden later goed met mij. Ik let op mezelf. Ik wil mijn teamgenoten van Kamp Noord graag bedanken! Jullie waren top!”
Het gevolg van zijn neurologische problemen is wel dat Schouten heeft besloten om niet meer mee te doen aan programma's als Expeditie Robinson: “Voorlopig wil ik niks meer doen waarbij ik het risico neem dat dit weer komt. Ik doe alleen nog maar dingen waarbij ik weg kan. Dat kan niet zomaar op een eiland.”
Twentse Robinsons in Kroatië
Expeditie Robinson wordt normaliter opgenomen op de Filipijnen, maar vanwege de corona-pandemie is het meest recente seizoen opgenomen op eilanden in het (veel minder tropische) Kroatië. Naast Dennis Schouten is er dit seizoen meer Twentse inbreng: zo zitten de van oorsprong Rijssense slangenexpert Sterrin Smalbrugge en voormalig FC Twente-speler/directeur Jan van Halst nog steeds in het spel.
Eerdere edities van Expeditie Robinson werden gewonnen door regionale ‘onbekende’ deelnemers Jan Bronninkreef en Carlos Platier Luna.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Twentse deelnemers blikken vooruit op Expeditie Robinson: ‘Ik sloeg een beetje door'
Liefhebbers kijken er al weken naar uit: de start van een nieuw seizoen Expeditie Robinson. Met dit keer liefst drie Twentse deelnemers aan de start van het ultieme survivalprogramma. Een vooruitblik met een kuitenbijter, een luxepaard en een slangenexpert. „Dit was een levensveranderende ervaring.” -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
Bestuurster van scootmobiel naar ziekenhuis na aanrijding in Enschede
ENSCHEDE - Een bestuurster van een scootmobiel is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een fietser. Dat gebeurde in het centrum van Enschede, op het Van Loenshof. -
Vrouw mishandeld door jongen in Enschede, terwijl haar kinderen erbij zijn
ENSCHEDE - Een vrouw is afgelopen zondag mishandeld in Enschede, terwijl ze met haar kinderen op pad was. De politie zoekt getuigen van het incident dat zich rond 18.00 uur afspeelde aan de Zonstraat in Enschede. -
PREMIUM
Beroemd shotjescafé Shooters in Enschede wordt omgebouwd tot eerste hostel in Twente en ver daarbuiten
ENSCHEDE - Op de gevel zijn nog vaag de letters te lezen van het bekende shotjescafé dat hier vele jaren zat, Shooters. In hetzelfde pand had je de N8Kelder, met een eigen ingang en al even beroemd.
-
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
Rob Geus ging in Robinson van evenwichtsbalk naar huilebalk
Wie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks terug op Expeditie Robinson.
In samenwerking met indebuurt Enschede