Volledig scherm
Joe Satriani. © Rolf Finders

Gitaarvirtuoos Joe Satriani komt voor ‘uniek’ optreden naar Enschede

ENSCHEDE - ‘Gitaargrootmeester’ Joe Satriani komt naar Twente. Het Wilminktheater en poppodium Metropool hebben de Amerikaanse gitarist gestrikt voor een concert in het Muziekcentrum in Enschede. Satriani komt met band op 24 april naar Enschede. De kaartverkoop start vrijdag om 12.00 uur. 

Joe Satriani is onder liefhebbers van gitaarmuziek een ware legende en wordt gezien als een van de grootste gitaristen van eind 20e en begin 21e eeuw. Geïnspireerd door onder andere Jimi Hendrix begon de Amerikaanse muzikant op zijn 14e met gitaarspelen. Satriani werkte samen met tal van muzikanten en geeft zelfs gitaarles aan andere gerenommeerde muzikanten als Steve Vai en Metallica-gitarist Kirk Hammett. 

‘Unieke kans’

Het concert in Enschede maakt deel uit van een Europese tour die Satriani begin volgend jaar geeft. Het is samen met een concert in de Melkweg Amsterdam het enige Nederlandse  optreden van de gitarist. Metropool spreekt dan ook van een ‘unieke kans om de meester aan het werk te zien’.

Kaartverkoop voor het concert start aankomende vrijdag om 12.00 uur via de website va Metropool. Kaarten in de voorverkoop kosten €47,50. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.