Volledig scherm
De ontspoorde trein. © Frans Nikkels

Glanerbrugger (21) zat in de ontspoorde trein in Enschede: 'Dacht dat ik dood ging’

VideoENSCHEDE - In de Duitse trein die woensdagavond ontspoorde in Enschede zaten 40 inzittenden. Een van die inzittenden was een 21-jarige man uit Glanerbrug. Hij dacht even dat hij het niet zou overleven.

Aanvankelijk leek het voor de inwoner van Glanerbrug een treinreis zoals zo vaak, niets bijzonders. Rond 20.30 uur ging het tussen de Oostburgweg en de Oosterstraat helemaal mis. ,,De trein remde hard. Ik hoorde de machinist 'Scheisse’ schreeuwen. Ik voelde een hobbel en merkte gelijk dat de trein van het spoor was. Ik dacht echt dat ik dood ging. Ik kneep zo hard als ik kon in mijn stoel, want ik was bang dat de trein zou kantelen.”

Gelukkig voor iedereen gebeurde dat laatste niet. ,,Ik denk dat het zo'n tien seconden heeft geduurd, maar het kan ook twintig seconden zijn geweest.” De Glanerbrugger en de overige inzittenden moesten lang in de trein blijven zitten. Momenteel wordt het veertigtal met taxi's naar station Enschede Centraal gebracht. Daar worden ze met de bus weggebracht naar de plek waar zij aanvankelijk heen wilden reizen. 

Volledig scherm
De brandweer helpt de inzittenden uit de trein. © Frans Nikkels

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.