Volledig scherm
© Annina Romita

Grachtenplan maakt veel los in Enschede: 'onvoorstelbaar'

ENSCHEDE - Initiatiefnemer Gerrald Hekman wordt overstelpt met reacties op zijn plan om water terug te brengen in de Enschedese binnenstad. 

Het idee om de grachten terug te brengen in het centrum heeft veel los gemaakt in de stad. „Onvoorstelbaar hoeveel reacties ik heb gekregen”, zegt initiatiefnemer Gerrald Hekman. „Overwegend heel positief. Er zijn veel mensen die willen meedenken, maar er zijn er ook die ons voor gek verklaren en het plan als onhaalbaar afdoen.”

Begrip

Die laatste reacties zegt hij te kunnen begrijpen. „We beseffen natuurlijk ook dat je niet overal de grachten kunt terugbrengen, maar er zijn wel plekken in de binnenstad, zoals de straatjes achter het Hofje, waar we mogelijkheden zien. Wat dat betreft zijn we erg blij met de plannen van de gemeente de stadsbeken weer zichtbaar te maken.” 

Scenario's 

Hekman heeft met zijn werkgroepje drie scenario's voor de binnenstad, variërend van herstel van de oude grachten tot het terugbrengen van water als onderdeel van toekomstige bouwplannen, zoals voor de Kop van de Boulevard. „We hebben zowel van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool als het ROC van Twente het aanbod gekregen dat ze willen helpen bij het uitwerken van die scenario's.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.