Volledig scherm
De nieuwe zomerbok van Grolsch. © Rob Wissink

Grolsch lanceert bijzondere Zomerbok: een heldere Weizen

ENSCHEDE - Zomerbok, zo heet het nieuwe speciaalbiertje van Grolsch dat dinsdagavond aan een select gezelschap van 20 Tubantialezers is gepresenteerd in de brouwerij in Enschede. 

Het gaat om een zogenaamde ‘Kristallweizen’, een helder bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5 procent. De receptuur is ontwikkeld door meesterbrouwer Marc Janssen en zijn team. De Tubantialezers kregen een glas van de tap uit het eerste fust. 

Enthousiaste reacties

Bijzonder, want de productielijn van Zomerbok is nog niet opgestart. De pijpjes Zomerbok in het sixpack dat ter promotie op de bar stond bevatten gewoon water. Alvorens Janssen de naam van het nieuwe zomerbier aan zijn publiek prijs gaf, wilde hij eerst weten wat het er van vond. De reacties waren onverdeeld enthousiast, maar dat was niet zo verwonderlijk in een gezelschap van uitgelezen Grolschdrinkers, dat zich op deze warme zomeravond geen verkwikkender uitstapje kon wensen. 

Niet troebel, maar helder

De kwalificaties varieerden van fruitig en zoet, tot donker en vrouwelijk. De trotse meesterbrouwer moest er smakelijk om lachen. ,,Het is een gefilterde Weizenbok. En dat is uitzonderlijk. Normaal is een Weizen troebel, onze Zomerbok is kristalhelder. De smaak is friszoet, fruitig en heeft het kenmerkende banaanaroma van een Weizen.’’ Zomerbok wordt gebotteld in een pijpje met kroonkurk en is vanaf 12 juni verkrijgbaar in de supermarkt, slijterij en horeca. 

De bezoekers van de Grolsch Brouwerijdagen op 1 en 2 juni zullen de Zomerbok dus nog niet kunnen proeven. 

Volledig scherm
Lezers van de Twentsche Courant Tubantia hadden dinsdag de primeur om de Zomerbok als eerste te proeven. © Rob Wissink

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.