Volledig scherm
Archiefbeeld: Aankomst vluchtelingen in Hof van Twente © Lenneke Lingmont

Gronau koopt hotel voor huisvesting van vluchtelingen

GRONAU - De gemeente Gronau heeft aan de oostkant van de stad een hotel gekocht voor de huivesting van vluchtelingen. Dat meldt de krant Westfälische Nachrichten.

Het voormalige Aristo-Hotel ligt aan de Jöbkesweg, op een industrieterrein in de buurt van de meubeldiscounter Roller. Gronau wil hier na een kleine verbouwing in eerste instantie zestig vluchtelingen huivesten.

Onderwijs
De vergaderruimtes op de begane grond van het hotelpand zijn volgens de gemeente zeer geschikt voor het onderwijs- en integratieprogramma dat Gronau voor vluchtelingen heeft ontwikkeld. Dat voorziet onder meer in Duitse taallessen en informatie over het leven in de stad. Ook wordt nagegaan met welke vaardigheden vluchtelingen hun steentje kunnen bijdragen aan de samenleving van de grensplaats.

Verspreiding
In Gronau leven nu zo’n 640 asielzoekers. De gemeente huisvest deze mensen in principe niet in grote opvangcentra, maar in woningen verdeeld over de stad. Op dit moment huurt de gemeente in totaal 44 woningen en huizen voor vluchtelingen. De capaciteit per woning loopt uiteen van 2 tot 52 plekken. Vanwege de krapte op de woningmarkt verblijven 120 mensen noodgedwongen in twee sporthallen in Gronau en Epe. De gemeente wil die noodopvanglocaties vanaf medio maart echter afbreken.

Volgens het gemeentebestuur van Gronau blijft decentrale huisvesting van vluchtelingen het uitgangspunt.

  1. Tweelingbroer El M. uit Enschede zat al langer dan zijn definitieve straf

    Tweelingbroer El M. uit Enschede zat al langer dan zijn definitieve straf

    ALMELO/ENSCHEDE - De 36-jarige Adnane El M. zat al langer opgesloten voor het mishandelen van zijn tweelingbroer Adil dan het uiteindelijke vonnis van drie Almelose rechters. De Enschedese Marokkaan zat vast sinds 21 april 2017, welgeteld 274 dagen. Hij is deze dinsdag veroordeeld voor een eenvoudige mishandeling tot drie maanden cel, een maand korter dan was geëist. De rechters stelden El M. twee weken geleden al op vrije voeten, op verzoek van officier van justitie Alrik Nettenbreijers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.