Volledig scherm
De woning van Sipke Vrouwer heeft te lijden onder het hoge grondwaterpeil. © TV Enschede FM

Grondwater zorgt voor overlast in Enschedese woning: 'Dit is niet veilig meer'

videoENSCHEDE - Scheuren in de wanden en inzakkende muren. Sipke Brouwer ervaart dit al meer dan tien jaar in zijn woning aan de Kastanjestraat in Stadsveld. De woning heeft te lijden onder het hoge grondwaterpeil. 

“Ik durf zelf niet meer te zeggen dat dit nog een veilige woning is”, zegt Brouwer tegen TV Enschede. Het huis van Brouwer staat op de hoek van de straat, volgens hem kan dat de reden zijn dat hij als enige zo veel last heeft van het grondwaterpeil.

Ook in andere delen van de stad hebben bewoners last van het hoge grondwaterpeil. De gemeente Enschede gaat huisbezoeken houden in vijf onderzoeksgebieden, om een beter beeld te krijgen van de schade die de overlast veroorzaakt. 

De gemeente wordt vergezeld door de GGD, die kijkt of de aangetaste woonruimte invloed heeft op de gezondheid van de bewoners. De wijk Stadsveld valt niet onder deze vijf gebieden. In deze wijk wordt gewerkt aan een stadsbeek, die het water vanuit Pathmos en Stadsveld meeneemt en afvoert naar de Bruggertstraat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.