Volledig scherm
PREMIUM
Axel Veldboom (l.) en Pieter Bakker voor een van hun grote projecten in Enschede, het Arke-pand. © Annina Romita

Groningse projectontwikkelaars succesvol in Enschede: ‘Het gaat om wat je er mee kunt’

ENSCHEDE/GRONINGEN - In 2015 kochten de Groningse projectontwikkelaars Axel Veldboom en Pieter Bakker hun eerste complex in Enschede: de verdiepingen boven Doppio, Gameshop en Die Grenze aan de Langestraat. Drie jaar later hebben ze in de binnenstad 50 projecten.  

Het wordt ze vaak gevraagd. ‘Hebben jullie een speciale neus waardoor jullie steeds op het juiste moment toeslaan?’ Projectontwikkelaars Axel Veldboom (35) en Pieter Bakker (42) zeggen zich daar niet zo bewust van te zijn. Ze streken drie jaar geleden niet met een strak vooropgezet plan neer in Enschede, beweren ze. Dat neemt niet weg dat de vastgoedmarkt hier toen nog lang niet zo booming was als nu.  

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.