Volledig scherm
© Joris Donkers

Grootste springkussen ter wereld in Enschede

VIDEOENSCHEDE - Het grootste springkussen ter wereld staat donderdag op het Van Heekplein in Enschede. Winkelhart Enschede en het Enschedese bedrijf We Inflate willen met het springkussen een wereldrecord vestigen. Maar of de mega-opblaasattractie ook het Guiness World Records haalt, is nog even afwachten.

“Het vorige wereldrecord was 32 bij 15 meter en wij hebben 41,7 bij 20,1 meter, dus het is gelukt'', vertelt Anja Biemolt van We Inflate trots. Bestuurslid Peter Wicknig van Winkelhart Enschede vult haar aan: “We hebben het grootste springkussen hier, maar op papier nog niet. Als alles goed verloopt verwachten we dat dit springkussen het record haalt.” En dit smaakt volgens Wicknig naar meer: “We denken er over na om volgend jaar nog een recordpoging met een springkussen te doen.”

Ook de reporters van TV Enschede deden hun schoenen uit om een kijkje te nemen op het springkussen. Bekijk de reportage hieronder:

Bezienswaardigheden uit de hele wereld zijn te zien op het springkussen: de Chinese Muur, piramides, de Eiffeltoren en de London Tower Bridge. Een neppe ijsberg uit Antartica is misschien wel het meest populair: “Ik vind het klimmen het allerleukst”, roept een springend jongetje.

Hemelvaartsdag

Winkelhart Enschede wil met de opblaasbare attractie winkelen op Hemelvaartsdag aantrekkelijker maken. De winkels zijn dit jaar voor het eerst geopend op de feestdag. “Ik vind het mooi dat dit springkussen hier staat, het draagt bij aan de sfeer in de stad. Ik twijfelde net zelf ook of ik mijn zoontjes achterna zou lopen”, vertelt een vader lachend terwijl hij op zijn kinderen let.

Instortingsgevaar

Het was even schrikken geblazen rond 14.30 uur. Het springkussen leek namelijk in te storten. Een plastic zakje bleek de luchttoevoer van een van de pompen te blokkeren. Het probleem was snel opgelost en rond 15.00 uur kon iedereen weer vrolijk verder springen.

Volledig scherm
Het moment dat het springkussen bijna instortte © Newsroom Enschede

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.