Volledig scherm
© Frans Nikkels

Grote controle en inbeslagnames bij station Enschede

ENSCHEDE - De politie, marechaussee, Belastingdienst, NS, Syntus en Connexxion hebben donderdagmiddag en donderdagavond een grote controle uitgevoerd op en rond het station van Enschede. Boetes werden geïnd, auto's in beslaggenomen, drugs gevonden en bekeuringen uitgedeeld.

De Belastingdienst nam 23 voertuigen in beslag en van nog openstaande belastingvorderingen werd 40.000 euro ter plaatse door de Belastingdienst geïnd.

De politie inde 5.600 euro aan openstaande boetes. Een persoon die nog 4.000 euro had openstaan, kon niet ter plaatse betalen en werd opgepakt en in de cel gezet. 19 mensen konden op het station geen geldig vervoersbewijs tonen. In de trein van Enschede naar Gronau is 15 gram softdrugs in beslag genomen. In de streek- en stadsbussen konden 11 reizigers geen geldig vervoersbewijs tonen.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.