Volledig scherm
De gymzaal aan Het Stroink komt voor zeker tien jaar in handen van de wijkbewoners. Foto: Frans Nikkels

Gymzaal Stroinkslanden komt in handen van wijkbewoners

ENSCHEDE - Het Bewoners Team Stroinkslanden (BTS) verwacht nog voor de zomer de gymzaal aan Het Stroink, tussen het Smileyterrein en de Knalhutteweg, over te nemen.

Momenteel worden nog wat laatste zaken doorgesproken en daarna zal het college nog moeten instemmen. "Maar we willen er allebei uitkomen", zegt voorzitter René Kreeft van het BTS. De zaal, al omgedoopt tot 'Stroinkshal', zal dan zeker tien jaar van en voor de wijk zijn. Het is volgens Kreeft en Joris van de Schilde van stadsdeelmanagement Zuid voor het eerst dat een bewonersstichting in de stad zoiets wil doen. "Het past bij de visie meer verantwoordelijkheid bij bewoners neer te leggen", stelt Van de Schilde.

Het Bewoners Team was direct enthousiast. "We wisten dat er groepen waren die zochten naar een plek om te sporten. De zaal verderop zit meestal vol. En dat er behoefte is aan een wat grotere ruimte dan er in het Stroinkshuis is voor bijvoorbeeld een markt. Verder zoekt de jeugd naast de inloop in het Stroinkshuis nog een plek waar wat meer kan, bijvoorbeeld met muziek. Maar tegelijkertijd beseften we natuurlijk dat we goed moesten kijken hoe dit allemaal te doen."

Inmiddels hebben de eerste groepen al mogen 'proefdraaien' in de zaal. Dat heeft ook al geleid tot de aanmelding van vrijwilligers.

Meer in de krant van donderdag.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.