Volledig scherm
PREMIUM
© Reinier van Willigen

Hal voor businessjets en restaurant op Twente Airport

ENSCHEDE - Nieuws van Twente Airport: de luchthaven krijgt een hal voor businessjets en denkt aan een restaurant voor zo’n 40.000 bezoekers per jaar. Het worden een horecagelegenheid ten noorden van de start- en landingsbaan en een accommodatie waar drie zakenvliegtuigen kunnen worden gestationeerd.

Wanneer de schop de grond ingaat, is nog niet te zeggen, maar de plannen zijn in een vergevorderd stadium. „Mooi, toch?”, zegt Twente Airport-directeur Meiltje de Groot. De bouwactiviteiten illustreren de groei van het regionale vliegveld. Dat opende in het voorjaar van 2017 de deuren als burgerluchthaven en is een van de veertien ondernemingen op het bedrijventerrein Technology Base.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.