Er was boosheid over grote gele letters op een net gerestaureerd mooi oud gebouw
Volledig scherm
PREMIUM
Er was boosheid over grote gele letters op een net gerestaureerd mooi oud gebouw © Frans Nikkels Fotografie

Hallo Jumbo! Wat doen die grote gele letters op dat historische gebouw! En ook verder was iedereen nogal boos deze week

ENSCHEDE - Boos over grote gele letters op een net gerestaureerd mooi oud gebouw. Boos met de trekker op de snelweg rijden. Boos over ‘hoe we omgaan met Afghanen’, over 6 euro die 796 euro kost en over een woonwagenkamp. Wie zich graag ergens boos over maakt, had het druk deze week. 

 1. Met een bolderkar eten ophalen voor de voedselbank: ‘Mensen hebben niet in de gaten hoeveel armoede er is, óók hier in Enschede’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Met een bolderkar eten ophalen voor de voedsel­bank: ‘Mensen hebben niet in de gaten hoeveel armoede er is, óók hier in Enschede’

  ENSCHEDE - Een bolderkar vol met koffie, spaghetti, witte bonen en pakken maandverband. De Kartrekkers van Eanske zamelen maandelijks levensmiddelen en andere artikelen in voor de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. „Het is belangrijk om mensen bewust te maken van armoede om ons heen”, aldus Enschedeër Cemal Dogan, initiatiefnemer van het project.
 2. Mishandelde Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg
  PREMIUM

  Mishandel­de Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg

  Hij kreeg klappen met een stoel, ging met zijn verwondingen op bed liggen, maar er was niemand die alarm sloeg. Pas drie dagen later trof de politie Bashar Fathallah onderkoeld en meer dood dan levend aan na een melding van een overbuurman. Op maandag 28 februari overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking. De vraag nu: in hoeverre is dat verdachte Thomas G. aan te rekenen?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.