Volledig scherm
Heel Holland bakt; nieuwe kandidaten seizoen 2018/19 © MAX/Roland J. Reinders

Hanneke uit Rijssen door in Heel Holland Bakt, Enschedese Elly naar huis

updateENSCHEDE - De Rijssense Hanneke Borkent zit bij de laatste tien deelnemers van Heel Holland Bakt. Dat was zondagavond te zien in het bakprogramma van André van Duin. 

Uit ruim 500 kandidaten drongen zowel Hanneke als Elly Workel (64) uit Enschede door tot de laatste 15. Na twee buitenbakopdrachten moesten er nog vijf kandidaten afvallen. Elly Workel haalde de finish niet. De huisvrouw uit Enschede kreeg geen schort overhandigd en dus geen ticket voor de volgende aflevering. 

Hanneke Borkent (35), geboren in Enter maar inmiddels woonachtig in Rijssen, is wel door. In het dagelijks leven is zij wijkverzorgende. Bij de eerste opdracht toonde ze zichzelf nog - ten onrechte - onzeker. De jury was lovend over haar taart.

Met een kleiner gezelschap begon de groep vervolgens aan de de twee zogeheten buitenbakopdrachten, waarin voor tien thuisbakkers uiteindelijk een plekje in de baktent te verdienen was. 

Presentator van het programma is opnieuw André van Duin. Heel Holland Bakt is vanaf zondag 9 december wekelijks om 20.20 uur te zien bij Omroep Max op NPO1.

Volledig scherm
Elly Workel in 2012 tijdens deelname aan een kookwedstrijd van deze krant © Carlo ter Ellen
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.