Volledig scherm
Heel Holland bakt; nieuwe kandidaten seizoen 2018/19 © MAX/Roland J. Reinders

Hanneke uit Rijssen door in Heel Holland Bakt, Enschedese Elly naar huis

updateENSCHEDE - De Rijssense Hanneke Borkent zit bij de laatste tien deelnemers van Heel Holland Bakt. Dat was zondagavond te zien in het bakprogramma van André van Duin. 

Uit ruim 500 kandidaten drongen zowel Hanneke als Elly Workel (64) uit Enschede door tot de laatste 15. Na twee buitenbakopdrachten moesten er nog vijf kandidaten afvallen. Elly Workel haalde de finish niet. De huisvrouw uit Enschede kreeg geen schort overhandigd en dus geen ticket voor de volgende aflevering. 

Hanneke Borkent (35), geboren in Enter maar inmiddels woonachtig in Rijssen, is wel door. In het dagelijks leven is zij wijkverzorgende. Bij de eerste opdracht toonde ze zichzelf nog - ten onrechte - onzeker. De jury was lovend over haar taart.

Met een kleiner gezelschap begon de groep vervolgens aan de de twee zogeheten buitenbakopdrachten, waarin voor tien thuisbakkers uiteindelijk een plekje in de baktent te verdienen was. 

Presentator van het programma is opnieuw André van Duin. Heel Holland Bakt is vanaf zondag 9 december wekelijks om 20.20 uur te zien bij Omroep Max op NPO1.

Volledig scherm
Elly Workel in 2012 tijdens deelname aan een kookwedstrijd van deze krant © Carlo ter Ellen
  1. Theaterstuk van inburgeraars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’
    Video

    Theater­stuk van inburge­raars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’

    ENSCHEDE - Wethouder Jurgen van Houdt en zo’n 45 inburgeraars zetten afgelopen vrijdag hun handtekening onder een participatieverklaring. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Prismare, georganiseerd door M-Pact, de organisatie die verantwoordelijk is voor Doe Mee in Enschede, en daarmee voor inburgering. Deelnemers vertelden aan de hand van een presentatie iets over hun inburgeringstraject. Acht deden dat in de vorm van een theaterstuk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.