Volledig scherm
Still uit video © 1Twente

Heel Enschede helpt een handje tijdens NLdoet

NL DOETENSCHEDE - In het kader van NLdoet staken veel Enschedeërs vandaag de handen uit de mouwen. Er werd onder andere geklust bij het Trefpunt op het terrein van 't Bouwhuis en op het voormalig terrein van het PET-paviljoen.

In totaal telt Enschede meer dan 500 activiteiten en voorzieningen waar vrijwilligers actief zijn. Tijdens NLdoet staat hun werk in de spotlights, en wordt gevraagd aan andere Nederlanders of zij een handje willen meehelpen. 

Zo kon een lokaal van dagbestedingsgebouw Het Trefpunt bij 't Bouwhuis een likje verf gebruiken, en moesten tuin en terras 'voorjaarsklaar' gemaakt worden.

Bloemenzee moet PET-paviljoen doen vergeten

Door het verdwijnen van de blikvanger van het Robson terrein ontstond een groot braakliggend terrein. Er moet nu een Twents korenveld met traditionele en inheemse bloemen voor in de plaats komen. Door het initiatief van omwonenden en woningcoöperatie Domijn wordt de grootste bloemenzee van het centrum van Enschede gerealiseerd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Stationszanger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in
    Video

    Stations­zan­ger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in

    Stationszanger Hans Jansen trok dinsdag door het land om op alle stationspiano's te spelen. Het gemaakte schema voor zijn recordpoging verliep uitstekend, tot na het optreden in Arnhem een trein met pech roet in het eten gooide. De Zwollenaar besloot last-minute het optreden in Enschede af te blazen en pakte de trein naar Zwolle om de drie resterende optredens nog te kunnen verzorgen. De Stentor sprak daags na de recordpoging met de Zwollenaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.