Volledig scherm
Still uit video © 1Twente

Heel Enschede helpt een handje tijdens NLdoet

NL DOETENSCHEDE - In het kader van NLdoet staken veel Enschedeërs vandaag de handen uit de mouwen. Er werd onder andere geklust bij het Trefpunt op het terrein van 't Bouwhuis en op het voormalig terrein van het PET-paviljoen.

In totaal telt Enschede meer dan 500 activiteiten en voorzieningen waar vrijwilligers actief zijn. Tijdens NLdoet staat hun werk in de spotlights, en wordt gevraagd aan andere Nederlanders of zij een handje willen meehelpen. 

Zo kon een lokaal van dagbestedingsgebouw Het Trefpunt bij 't Bouwhuis een likje verf gebruiken, en moesten tuin en terras 'voorjaarsklaar' gemaakt worden.

Bloemenzee moet PET-paviljoen doen vergeten

Door het verdwijnen van de blikvanger van het Robson terrein ontstond een groot braakliggend terrein. Er moet nu een Twents korenveld met traditionele en inheemse bloemen voor in de plaats komen. Door het initiatief van omwonenden en woningcoöperatie Domijn wordt de grootste bloemenzee van het centrum van Enschede gerealiseerd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.