Volledig scherm
Oude Ambachtsschool aan de Boddenkampsingel © Emiel Muijderman

Heel veel mag in en met de oude Ambachtsschool Enschede

ENSCHEDE - Wonen, horeca, detailhandel, bedrijven, cultuur en ontspanning, kantoren, maatschappelijke voorzieningen. Vrijwel alles willen wethouder Jeroen Hatenboer en zijn collega’s mogelijk maken in de voormalige Ambachtsschool. Doel is om op die manier een koper voor het monumentale pand te vinden. Al gelden er wel bepaalde grenzen.

Zo mag van het 9000 vierkante meter grote schoolgebouw langs de Boddenkampsingel hooguit 750 vierkante meter een horecafunctie krijgen en net zo veel vierkante meters winkels. Voor zowel kantoren als dienstverlening gelden maxima van 3500 vierkante meters.

Meerdere bestemmingen
​Hatenboer verwacht van potentiële kopers een totaalconcept waar de gemeente dan binnen de geldende maxima aan zal meewerken. Er is heel veel mogelijk, veel bestemmingen en activiteiten in één gebouw. Alleen zo denkt Hatenboer via een externe makelaar een koper voor de Ambachtsschool te kunnen vinden.

Concurrentie
Dat mag de wethouder vinden, organisaties in de binnenstad zijn het daar volstrekt mee oneens. Horeca, middenstand en de cultuursector willen geen 'directe concurrentie' in de Ambachtsschool. De flexibiliteit die voor de school langs de Boddenkampsingel gaat gelden kan verder de plannen voor de oude Melkhal in de Boddenkamp beconcurreren.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.