Heisterkamp 100 jaar: ‘We zijn veel meer dan kilometerfabriek’

ENSCHEDE/OLDENZAAL - Honderd jaar geleden in Ootmarsum begonnen als drankenhandel, groeide Heisterkamp in Oldenzaal uit tot een van de grootste transportbedrijven van het land. „Maar we doen inmiddels veel meer dan louter vervoer van A naar B”, zegt algemeen-directeur Gerben Heisterkamp.

Fotobehang siert een grote wand van zijn directeurskamer. De afbeelding toont Gerben Heisterkamp als jochie van een jaar of 3. Stoer poseert hij in zijn skelter direct naast een grote truck. De liefde voor alles wat rijdt en vrachtwagens in het bijzonder zat er al vroeg in. Niet verwonderlijk, want al honderd jaar zoeken generaties Heisterkamp met succes een weg in de wereld van transport.

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.