Helden van vroeger doen het goed op Retro Game Dag in Enschede

VIDEOENSCHEDE - Een uur na de opening van de Retro Game Dag in Spinnerij Oosterveld zijn er zo’n vijftien bezoekers aan het gamen in de ruimtes 2.08 en 2.09, op de tweede verdieping. Het mag rustig drukker worden, want de lift kan 26 personen tegelijk aan. ,,De echte liefhebbers komen later, als ze klaar zijn met werken, en de scouts komen ook nog’’, zegt Govert Combée van het organiserende TkkrLab.

De bezoekers van de Retro Game Dag worden deze zaterdag beneden in de hal opgevangen en mogen na het betalen van 5 euro entree naar boven, waar ze zich kunnen vermaken met zeker vijftig oude spelletjes. Gewoon het geluid opzoeken, is het advies. En dat komt vooral uit ruimte 2.08.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.