Herstel: Enschedese agent kan best hard rennen en snapt 'bontkraagje'

ENSCHEDE - Het is de politie Enschede toch eer te na, het bericht dat twee agenten bij de taxistandplaats op het Stationsplein een jeugdige verdachte zouden hebben laten ontsnappen. 

Op de weblog Dumpert verscheen een filmpje van een fouillering op het Stationsplein. Plotseling neemt de verdachte de kuierlatten. De jongeman, door Dumpert aangeduid als 'Usain bontkraagje',  sprint het Stationsplein op. Daar stopt het filmpje.

Drugs weggegooid

Op de eigen Facebookpagina meldt de politie Enschede donderdag: 'Dumpert noemt het een Usain bontkraagje, maar het moet ons toch van het hart dat de verdachte na een achtervolging tot in de Prinsessetunnel alsnog door de rennende collega is aangehouden. Jammer dat dit dan net weer niet gefilmd is...' 

Van de taxistandplaats op het Stationsplein naar de Prinsessetunel, dat was dan toch een sprint van 200 meter. Het Jamaicaanse sprintkanon Usain Bolt deed er in zijn beste dagen 19,19 seconden over, maar op het Stationsplein ontbrak de tijdwaarneming. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte volgens de politie drugs weg, die later werden teruggevonden. "De verdachte is daarna (met de auto) naar het arrestantencomplex in Borne vervoerd."

Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.