Het zuiverste geheim van Glanerbrug: op deze plek maken ze van rioolwater weer drinkwater

VideoVerscholen achter het station in Glanerbrug ligt het WECT. Haast niemand kent het, terwijl dit Twentse onderzoekscentrum op de drempel staat van een doorbraak: voldoende water van goede kwaliteit op het juiste moment beschikbaar hebben.

Water Experiment Center Twente (WECT) wil op meerdere plekken in Twente proefstations opzetten, onder meer om te bewijzen dat water 100 procent kan worden gezuiverd, zodat het direct geschikt is voor hergebruik. Harry Futselaar, lector International Water Technology aan het Saxion, droomt er zelfs van dat Twentse innovaties het water in Nederland en de rest van de wereld aan de eisen van de toekomst zullen laten voldoen.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.