Volledig scherm
Tori Doorn (links) en Ina van Doorn © Reinier van Willigen

Hip restaurant voor Enschedese wijk Roombeek

AUDIOENSCHEDE - Roombeek krijgt er een hip restaurant bij, dat zich richt op zakenlui én ouders met kinderen. De eigenaren van theehuis Sprakel in het Bos dopen Het Vrijdag om tot Van Doorn & Doorn.

Voordat Ina van Doorn theehuis Sprakel in het Bos begon, had ze al een oogje op Het Vrijdag. Het boerderijtje in een parkachtige omgeving middenin Roombeek leek haar een prachtige locatie om een restaurant te beginnen. Nu begint ze, op haar 59ste, samen met haar compagnon Tori Doorn (24). Het restaurant biedt tot 14.00 uur lunches voor de zakenlui en richt zich tot 18.00 uur op kinderen, met hun ouders of grootouders.

Tori Doorn: "We hebben onderzoek gedaan. De wijk kent bijna alleen dubbelverdienders, met een inkomen van boven de 4.500 per maand, acht basisscholen in een straal van 3 kilometer en 't Vaneker om de hoek, waar riante huizen worden gebouwd."

Kindervriendelijk

Het boerderijtje staat op een ideale locatie. Aan weerszijden houten speeltoestellen, een Cruijff Court binnen bereik. 

Kindvriendelijk wordt Van Doorn & Doorn, maar zonder de speelhoekjes. "Rommel waar je alleen je nek over breekt." Dus komen er iPads met kinderslot, kan er worden getekend en wordt het restaurant zo ingericht dat kinderen op 'ontdekkingstocht' van alles tegenkomen. "Een lamp in de vorm van een aap, een vogeltje: urban jungle", omschrijft Tori Doorn het toekomstige interieur. 

Verder sprak ook 1Twente met Tori Doorn. Beluister het fragment hieronder terug.

Guilty pleasure

In Utrecht, waar Doorn rechten studeerde, zag ze de healthy-foodgelegenheden als kool uit de grond schieten. "Kwam Tori terug om in het weekend bij Sprakel te werken, riep ze: 'Overal staat avocado op de kaart'. Maakten we dat het broodje van de week."

Superfoods, vegetarisch, lactosevrij, Paleo, koolhydraatarm, het komt allemaal op de kaart én Van Doorn & Doorn wil het uit de problematische sfeer halen. "Maar met een knipoog", zegt Ina van Doorn. Dus komt er een burgertje, maar wel van de biologische boer om de hoek, en dus komt er een frietje, maar zelfgemaakt. 
Het restaurant opent in het voorjaar, en is zeven dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.