Stefan en zijn huisgenoot vertellen over de gebrekkige zorg die ze ontvangen van Zorg en Research. Ze zijn beide ex-gedetineerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan en zijn huisgenoot vertellen over de gebrekkige zorg die ze ontvangen van Zorg en Research. Ze zijn beide ex-gedetineerd. © Wouter Borre

Hoe een veroordeelde Twentse vuurwerkhandelaar zorgpartner werd van het ministerie van Justitie (en daar goed aan verdiende)

ENSCHEDE - Het ministerie van Justitie en Veiligheid werkte voor de nazorg aan tientallen ex-gedetineerden jarenlang samen met een Enschedeër die zelf meermaals veroordeeld werd, en onlangs nog vast zat. Hij werd er beter van, de zorgvragers niet. Een verhaal over zichzelf prostituerende cliënten, bedreigde personeelsleden en onterechte declaraties. „Er was maar één missie: zoveel mogelijk geld verdienen.”

  1. Excursies geannuleerd door tekort aan chauffeurs en touringcars in Twente: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’
    PREMIUM

    Excursies geannu­leerd door tekort aan chauffeurs en touring­cars in Twente: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

    ENSCHEDE Twentse touringcarbedrijven moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen. Er zijn niet genoeg chauffeurs en bussen om aan de grote vraag uit de markt te voldoen. En dat heeft grote gevolgen voor scholen die een schoolreisje of excursie willen organiseren. De één heeft een examenuitje naar Walibi moeten annuleren, de ander wijkt noodgedwongen uit naar een Duitse vervoerder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.