Het restant van de gesloopte ziekenhuis-loopbrug over de Haaksbergerstraat wordt getransformeerd tot twee ruime appartementen. Rechts het gebouw Stadsweide.
Volledig scherm
PREMIUM
Het restant van de gesloopte ziekenhuis-loopbrug over de Haaksbergerstraat wordt getransformeerd tot twee ruime appartementen. Rechts het gebouw Stadsweide. © Lars Smook

Hoe gaaf is dat? Wonen in de oude loopbrug van het MST

ENSCHEDE - Wat kun je doen met het restant van de gesloopte loopbrug over de Haaksbergerstraat? De nieuwe eigenaar heeft een bijzonder plan. Anders Invest wil er twee ruime ‘brugwoningen’ van maken. De oorspronkelijke vorm van de verbindingsbrug blijft bestaan.  

 1. Gaan we via Oost-Nederland naar Mars?! Er gebeurt hier meer dan je denkt...
  PREMIUM

  Gaan we via Oost-Nederland naar Mars?! Er gebeurt hier meer dan je denkt...

  Niet alleen op Cape Canaveral doen ze aan ‘space’. In Oost-Nederland zijn er zeker twaalf bedrijven die zich met ruimtevaart bezighouden. Zij zoeken naar ‘nieuwe grenzen’ en maken wat bijna niet kan. Maar de lijst die de Stentor na uitgebreid onderzoek maakte, kan best langer zijn. Een exact overzicht bestaat niet. ,,Een hiaat”, zegt ruimtereiziger André Kuipers. Exposure en zichtbaarheid zijn volgens hem om veel redenen cruciaal.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Max Verstappen wint glijspektakel in Imola
  Play

  Max Verstappen wint glijspekta­kel in Imola

Enschede e.o.