Hoe goed ken jij je partner? Deze 3 Twentse stellen doen de liefdestest

Het lijken makkelijke vragen, maar kan jij ze beantwoorden over je partner? Wat is zijn of haar oogkleur, wanneer hebben jullie elkaar ontmoet en wat is zijn of haar grootste angst? Op Valentijnsdag testten wij de relaties van Twentse koppels in de Tubantia Liefdesquiz. De hoofdvraag: hoe goed ken jij je partner? 

Drie stellen worden tijdens de quiz geconfronteerd met vragen over elkaar. De een krijgt een koptelefoon op, terwijl de ander vragen beantwoordt. Of het klopt bevestigt de wederhelft als de koptelefoon af gaat.

'Niet naar oogkleur vragen'

Jaap (69) en Hannie (67) Jager uit Enschede twijfelen geen seconde: voor deze test slagen zij met vlag en wimpel. "We zijn al 47 jaar getrouwd, dus we kennen elkaar inmiddels wel", zegt Jaap zelfverzekerd. Hij voegt snel toe: "Maar je moet niet om haar oogkleur vragen, dat komt niet goed."

Verjaardag?

Ook Arjo (23) uit Wierden en Lisanne (21) uit Enschede maken zich geen zorgen. Het avontuurlijke stel is al vier jaar samen. Toch zorgt de vraag wanneer Lisanne jarig is voor moeilijkheden. "Ik ben niet goed in het onthouden van data", verklaart Arjo met een moeilijk gezicht. Hij gokt op 29 december. "Het goede antwoord gelukkig, anders hadden we nog even een serieus gesprek met elkaar moeten voeren", grapt Lisanne.

Jur (15) uit Lichtenvoorde en Fenne (14) uit Beltrum zijn minder zelfverzekerd. Het stel is net drie maanden samen. Toch zijn ze wel benieuwd hoe ze ervoor staan. "Ik denk dat we elkaar goed kennen", zegt Fenne met een verlegen glimlach. 

Benieuwd of de koppels slagen voor de test? Bekijk de quiz bovenaan het artikel.

Volledig scherm
Lisanne (21) uit Enschede tijdens de liefdesquiz

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.