Volledig scherm
PREMIUM
Ampressie van de campus zoals Lithium Werks, die op Technobase Twente wil bouwen. © Lithium Werks

Hoe provincie en Oost NL het ontbreken van een bedrijfsplan wegpoetsen

VideoENSCHEDE - Aanvankelijk werkt Oost NL keurig volgens het boekje. De investeringsmaatschappij vraagt Lithium Werks om een ondernemingsplan. Een vereiste om een lening van in totaal 7,5 miljoen euro te kunnen verstrekken voor de bouw van een batterijenfabriek. Maar dat is tegen het zere been van Kees Koolen van Lithium Werks: 'Ik ga hier verder geen tijd in stoppen'. De lening komt er alsnog, zonder ondernemingsplan.

Pieter Rhemrev, manager business unit Capital van investeringsmaatschappij Oost NL, doet op 8 augustus 2018 precies wat van hem verwacht mag worden: hij stuurt een brief naar Kees Koolen en Petter Kleppan van Lithium Werks, met het verzoek een ondernemingsplan aan te leveren. Dat immers, is een vereiste om een lening van in totaal 7,5 miljoen euro te mogen ontvangen.

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.