Volledig scherm
© Frans Nikkels

Hondenuitlaatplekken in Enschede binnenkort verleden tijd

ENSCHEDE - De gemeente Enschede begint komende maand met het weghalen van alle hondenuitlaatplekken (hups). Het voornemen werd vorig jaar al bekendgemaakt.

Op de kop af 225 hondenuitlaatplekken kent Enschede: kleine veldjes met houtsnippers of gras. De paaltjes die de veldjes markeren worden in mei weggehaald en voorzover er geen gras ligt, wordt het terrein ingezaaid of komt er andere beplanting. Op deze plekken geldt straks net als elders: hondeneigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen van poep. 

Hondenpoep mag in de gewone restafvalbak. In totaal staan er in Enschede meer dan 2500 restafvalbakken. Er komen vanwege het weghalen van de hups nog eens twintig bakken voor hondenpoep bij.

Bezuiniging

Het verdwijnen van de hups is een bezuiniging die de gemeente jaarlijks zo 80 mille oplevert. Wel kost het verwijderen eenmalig 140.000 euro. Een online handtekeningenactie van hondenbezitters heeft niets uitgehaald. Alle hondenbezitters krijgen een brief waarin nog eens wordt uitgelegd wat er gebeurt en waarom.

Naast de hups zijn er op sommige plekken in en rond de stad ook hondenrenvelden en losloopgebieden. Deze blijven wel bestaan. Op een renveld moet poep ook opgeruimd worden. In een losloopgebied niet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.