Volledig scherm
© ANP

Honderd procent score op twee scholen in Enschede: iedereen is geslaagd

ENSCHEDE - Een perfecte score voor het Greijdanus College en het Corylus College in Enschede. Maar liefst 100 procent van de eindexamenleerlingen op de Enschedese vestigingen kreeg woensdag goed nieuws en is dus geslaagd voor de eindexamens. 

Het gaat op de kleine vestiging van het gereformeerde Greijdanus College in Enschede om ongeveer dertig leerlingen, die examen hebben gedaan in de theoretische leerweg op het vmbo. “Het klopt dat iedereen is geslaagd. Daar zijn we heel blij mee en trots op”, laat de conciërge van de school weten. 

“De leerlingen zijn net weer weg na het ophalen van hun cijferlijst. Twee leerlingen willen nog wel vrijwillig een herkansing van een vak doen, om een nog iets hoger cijfer te halen. Maar zij zijn al geslaagd.”

Vaker perfecte score

Het is in het verleden vaker voorgekomen dat alle leerlingen van de Enschedese school slaagden voor hun eindexamens, maar de laatste keer was alweer ‘enkele jaren geleden’. Of er tijdens de diploma-uitreiking nog extra wordt stilgestaan bij de bijzondere prestatie? “Dat moest haast wel toch. Dit is vrij uniek.”

Zestien geslaagden aan Corylus

Ook het Corylus College aan de PJ Troelstrastraat in Enschede behaalde woensdag de volledige score. Alle zestien leerlingen van de school zijn geslaagd voor het vmbo. Ook hier is een honderd procent slagingspercentage niet nieuw, maar de laatste jaren was het niet meer voorgekomen, zo laat de trotse school weten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.