Eerder deze maand trokken honderden boeren met hun tractoren naar het Malieveld, maandagochtend gaan de Overijsselse agrariërs naar Zwolle.
Volledig scherm
Eerder deze maand trokken honderden boeren met hun tractoren naar het Malieveld, maandagochtend gaan de Overijsselse agrariërs naar Zwolle. © Rob Engelaar

Honderden boeren naar protest in Zwolle: verkeersproblemen niet te voorkomen

ENSCHEDE - Honderden Overijsselse boeren trekken maandagochtend naar Zwolle om te protesteren tegen nieuwe provinciale regels rond stikstofvergunningen. Dat zegt LTO Noord-bestuurder Arjan Bonthuis. „De animo is groot. Vanuit Twente gaan er zeker 80 boeren met de tractor naar Zwolle. Vanuit de rest van de provincie nog veel meer.” Daardoor zijn verkeersproblemen niet te vermijden.

  1. Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en inseminatiespuiten in de plastic container proppen
    PREMIUM
    column

    Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en insemina­tie­spui­ten in de plastic container proppen

    Het zorgt vaak voor ruzie en een moeder-is-de-boemangevoel. Afvalscheiding. Met weemoed denk ik terug aan de tijd, ik schat vijftien jaar geleden, dat ik heel gemakkelijk alles in een grote grijze afvalbak mikte en overging tot de orde van de dag. Toen ik in die tijd een directeur van Twente Milieu interviewde die zei: ‘Afval is een grondstof’, dacht ik: die man is koekoek.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.