Volledig scherm
Wethouder Patrick Welman nam woensdagavond meer dan 300 handtekeningen tegen de nieuwe buslijn in Stadsveld in ontvangst. © Reinier van Willigen

Honderden handtekeningen tegen buslijn op fietsstraat in Enschede

ENSCHEDE - Bewoners van Stadsveld hebben woensdagavond een lijst met 317 handtekeningen overhandigd aan wethouder Patrick Welman. De buurtbewoners ageren daarmee tegen de komst van een lijnbus op de Zweringweg en B.W. ter Kuilestraat.

Vervoersmaatschappij Syntus heeft in overleg met de provincie Overijssel en de gemeente Enschede besloten de busroute naar Stadsveld vanaf begin 2018 anders in te vullen. De twee lijndiensten (4 en 5) maken plaats voor één route (lijn 5). Saillant is dat de route is verlegd en over een groot deel van de gloednieuwe fietsstraat Zweringweg voert.

Gesprek

Welman, stadsdeelwethouder in Enschede-West, ging woensdagavond met ruim dertig buurtbewoners in gesprek over hun zorgen. De B.W. ter Kuilestraat en de Zweringweg zijn smalle wegen en daar past 90 keer per dag een stadsbus niet bij, vinden omwonenden.

De straten worden bovendien veel gebruikt door jonge kinderen die met de fiets naar school gaan. Levensgevaarlijk, vindt buurtbewoners, die ook nu al onveilige situaties meemaken door hardrijders en vrachtverkeer.

Bezwaar

Enkele omwonenden kwamen achter de wijziging van de buslijn, toen op de hoek Zweringweg/B.W. ter Kuilestraat tegels voor een bushalte werden gelegd.  Zij konden nog binnen de bezwaartermijn een zienswijze tegen de halte indienen. Daarover volgt binnenkort een hoorzitting.

Een andere buurtbewoner startte de handtekeningenactie. Wethouder Welman beloofde de aanwezigen dat er op korte termijn een informatieavond wordt belegd waar ook de deskundigen van de provincie en Syntus bij aanwezig zijn. Omwonenden hebben het liefst dat de bus de huidige route (via Wicher Nijkampstraat en Haaksbergerstraat) blijft aanhouden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.