Volledig scherm
© ANP

Hongaar 9 jaar na zwaar ongeval in Enschede gepakt

ENSCHEDE/KIEFERSFELDEN - Een 32-jarige man uit Hongarije is woensdag aangehouden in Zuid-Duitsland. De man werd bijna negen jaar lang internationaal gezocht vanwege het veroorzaken van een zwaar ongeval in Enschede in 2010.

Bij een controle in Kiefersfelden, op de grens van Duitsland met Oostenrijk, liep de 32-jarige Hongaar woensdag tegen de lamp. De autoriteiten zagen bij het controleren van de identiteit van de man dat hij internationaal gezocht werd, waarna hij is opgepakt.

Dronken

De Hongaar veroorzaakte in 2010 in dronken toestand een zwaar verkeersongeval in Enschede. Een passagier van het betrokken voertuig raakte daarbij ernstig gewond. De man was op het moment van het ongeval niet alleen dronken; hij had ook geen geldig rijbewijs in zijn bezit.

Celstraf

De rechtbank in Nederland veroordeelde de Hongaar eerder al bij verstek tot een celstraf van 120 dagen vanwege het zware ongeval. Jarenlang kon de man onder de radar van de politie blijven, tot afgelopen woensdag. De Hongaar wordt uitgeleverd aan Nederland, waar hij zijn straf moet uitzitten.

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.