Volledig scherm
Hoogleraar Suzanne Hulscher. © Carlo ter Ellen DTCT

Hoogleraar UT treedt toe tot Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid

ENSCHEDE – Suzanne Hulscher is toegetreden tot de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR). De ministerraad stemde in met de aanstelling van de hoogleraar aan de Universiteit van Twente. Ze wordt op 1 april officieel benoemd.

Hulscher is op UT werkzaam als hoogleraar waterbouwkunde en waterbeheer, met in het bijzonder de watersystemen. Daarnaast is zij onder andere lid van het kernteam ENW (Expertise Network Watersafety), leider van het TTW-perspectief onderzoeksprogramma RiverCare en lid van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen).

De WRR omschrijft Hulscher als een wetenschapper die behoort tot de top in haar vakgebied. ‘Als onderzoeker heeft ze oog voor maatschappelijke uitdagingen. Met de komst van Hulscher wordt de raad versterkt in zijn disciplinaire breedte en aandachtsterreinen’, schrijft de raad op haar website.

Hulscher zal van 1 april tot eind 2019 in eerste instantie een dag per week beschikbaar zijn voor de WRR. In een later stadium worden dit twee dagen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.