Volledig scherm
PREMIUM
Roger Hansschen draagt nog altijd de paraplu een warm hart toe. © Annina Romita

Huckriede heeft sinds 1938 alle stormen overleefd

W.O.G.ENSCHEDE - Op de gevel staat Huckriede, maar dat is de erfenis van een Enschedese kleermaker uit de eerste helft van de vorige eeuw. Die zorgde ervoor dat zijn drie dochters een winkel konden runnen in paraplu’s, sjaals, handschoenen en hoeden.

W.O.G.
Wegens Omstandigheden Geopend. Een serie verhalen over bijzondere Enschedese winkels met bijzondere Enschedeërs. Aflevering 3: PARAPLU Huckriede, aan de Korte Hengelosestraat 12A in Enschede.

Toen Roger Hanschen als 19-jarige met een door de rechtbank verschafte verklaring omtrent handelsbekwaamheid van Amsterdam naar Enschede kwam om de zaak over te nemen, vonden de dames dat hun naam op de gevel moest blijven staan. Dat was in 1969. We zijn bijna 50 jaar verder. Hanschen heeft de leeftijd waarop veel mensen ophouden met hun arbeidzame bestaan allang overschreden. Stoppen? Hij beleeft er nog veel te veel plezier aan.
Een klein zaakje is tot de rand gevuld met koffers, tassen, rugzakken, beauty cases en paraplu’s. Je vraagt je af hoe zo’n bedrijfje zich zo lang staande heeft kunnen houden, met concurrentie van warenhuizen als HEMA, V&D en de Bijenkorf. Het ligt even anders. Toen de Bijenkorf vertrok en V&D omviel, brak voor Hanschen de tijd aan om eindelijk eens op vakantie te gaan zijn gezin.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.