Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Hudson’s Bay gaat ook in Enschede op de schop, de vraag is hoe?

ENSCHEDE/AMSTELVEEN - Hudson’s Bay wijzigt van strategie. Het verliesgevende warenhuis gaat de grootte van de winkels aanpassen, met naar verwachting kleinere warenhuizen tot gevolg. De hervormingen raken Enschede. Retaildeskundige Fred Rutgers verwacht grote veranderingen voor het warenhuis aan het Van Heekplein.

Nog geen jaar na de feestelijke opening in Enschede heeft Hudson’s Bay het moeilijk. Uit interne stukken die De Telegraaf  eerder in handen kreeg, blijkt dat de dertien warenhuizen in Nederland vorig jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaiden. Een ontslagronde wordt niet uitgesloten.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.