Huisarts Cees Jansen
Volledig scherm
Huisarts Cees Jansen © Lenneke Lingmont

Huisarts van UT ziet geen oplossing in studiepuntenplan

ENSCHEDE - Huisarts Cees Jansen van de campus van de UT trok vorige maand aan de bel omdat steeds meer studenten met psychische klachten uitvallen. Deze week bepleitte onderwijsminister Ingrid van Engelshoven een versoepeling van het bindend studieadvies voor studenten. Wordt de dokter op zijn wenken bediend? "Nee", zegt Jansen gedecideerd.

Het idee van de bewindsvrouw om aantal te behalen studiepunten te maximaliseren op 40 gaat hem een brug te ver. "De norm voor het bindend studieadvies ligt niet voor niets bijna overal boven de 40 punten. Dat is tweederde van het totaal. Op de UT ligt de grens op 45 punten. Studenten moeten een bepaalde studieprestatie leveren. Dat mogen we van hen verwachten in deze maatschappij."

Quote

Ik ben blij dat het onderwerp op tafel ligt

Cees Jansen

Oplossing

Jansen erkent dat hij geen kant-en-klare oplossing heeft. "Er zijn nu eenmaal allerlei oorzaken voor uitval te noemen." In principe wilde hij ook slechts aandacht vragen voor een maatschappelijk probleem. "Ik ben blij dat het onderwerp op tafel ligt. De UT begint komend najaar een project rond studiedruk en studiestress. Wat het precies inhoudt, is nog niet bekend. Maar het zal wederom discussie geven en dat is alleen maar goed."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.