Volledig scherm
PREMIUM
Manager Gianni Romme (links) van IJsbaan Twente en wedstrijdleider Hanjo Heideman kijken uit naar de eerste wereldbekerwedstrijd voor junioren in Enschede. © Annina Romita

IJsbaan Twente wil Thialf achterna

ENSCHEDE - De World Cup voor junioren is dit weekeinde het eerste internationale schaatstoernooi voor IJsbaan Twente sinds het bestaan. Voor de Enschedese kunstijsbaan het startpunt om zich meer tussen de Thialfs van de schaatssport te gaan mengen.  

Voor het eerst in het elfjarig bestaan van IJsbaan Twente wordt aankomend weekeinde een groot internationaal schaatstoernooi in Enschede georganiseerd: de wereldbekerwedstrijd voor junioren. Met het afhuren van vrijwel het gehele Bad Boekelo dacht wedstrijdleider Hanjo Heideman alle schaatsers en begeleiders wel van onderdak te kunnen voorzien. Totdat de Lossernaar, scheidsrechter bij de internationale schaatsunie ISU, de deelnemerslijst maar zag groeien en groeien. „Ze komen nu zelfs vanuit Mongolië, Colombia en Taiwan naar onze ijsbaan.”

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.