Volledig scherm
Ilse de Lange. © Lars Smook

Ilse DeLange in tranen tijdens Tuckerville

ENSCHEDE - Een mooi moment tijdens het optreden van Ilse DeLange in de Grolsch Veste, zaterdagavond. Als Ilse de eerste klanken van 'Miracle' inzet, gebruikt het publiek massaal de mobiel als zaklamp. Ze kan even niet verder zingen van de brok in de keel die ze heeft tijdens de eerste editie van Tuckerville.

Twee jaar geleden ontstaat het idee voor dit festival, bij Serious Request in Enschede. "Ik zat in De Kater, samen met Joop Munsterman. Wat zou het mooi zijn, zeiden we tegen elkaar, als er iets met mijn muziek in het stadion gebeurt. En kijk nu, twee jaar later staan we hier!" Om daar later nog aan toe te voegen: "Ongelooflijk hoe trots ik ben dat dit in Twente gebeurt."

The Common Linnets

Ilse is niet alleen op Tuckerville; samen met Waylon geeft ze het laatste optreden als The Common Linnets. Het gelegenheidsduo reikt in mei tot een verrassende tweede plaats bij het Eurovisie Songfestival, maar gaat kort daarop uit elkaar. Meningsverschillen over creatieve inbreng, zo gaat het gerucht, leidt tot het einde van dit duo.

Maar Ilse Delange blijkt prima in staat om in haar eentje het publiek geboeid te houden of bijzondere duetten te zingen met Huub van der Lubbe (De Dijk), Tim Knol en Daniël Lohues. Vooral de laatste had er lol in. "We gaan aan deze kant van de IJssel iets moois neerzetten. Het hoeft allemaal niet zo ver weg."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.