In deze nieuwe pendelbus kun je tussen Twente en Schiphol reizen

VideoENSCHEDE/HENGELO - Met de in de luchtvaart gebruikelijke ‘shower of affection’ is woensdagmorgen de KLM pendelbus tussen Twente en Schiphol officieel in gebruik genomen.

De bus kreeg zelfs twee keer zo’n watergordijn over zich heen. De opstapplaatsen Enschede en Hengelo wilden daarmee het belang van deze nieuwe verbinding met de luchthaven onderstrepen.

Gratis

Reizigers die een KLM-ticket hebben gekocht kunnen in Enschede en Hengelo opstappen en meereizen naar Schiphol. De gratis bus rijdt zeven dagen per week, twee keer per dag, de route Enschede-Hengelo-Schiphol en terug. Zie hieronder de vertrektijden.

Volledig scherm
KLM © KLM

Las Vegas

„Deze service maakt het voor mensen uit Twente gemakkelijker en plezieriger om vanaf Schiphol te vliegen”, aldus de burgemeesters Onno van Veldhuizen (Enschede) en Sander Schelberg (Hengelo). „Je kunt nu een ticket boeken van Enschede en Hengelo naar Las Vegas of Rio de Janeiro. Twente is hiermee nu echt het beginpunt van je reis.”

Bereikbaar

De KLM pendelbus betekent volgens beide burgemeesters een verbetering van de bereikbaarheid van Twente. Van Veldhuizen: „Deze service heeft ook de luchthaven Münster/Osnabrück aan het denken gezet. Ook deze luchthaven overweegt pendelbussen met deze regio te laten lopen.”

De KLM verwacht met de pendelbus meer klanten uit Twente te lokken. „Passagiers besparen kosten voor een treinkaartje of brandstof voor de auto en de bijkomende kosten voor een parkeerplek op Schiphol”, aldus Daan Pijzel, directeur commercial division Benelux van de KLM. „Als de bus onderweg vertraging oploopt, boeken we de passagiers kosteloos om.”

Poll

Vanaf deze week pendelbus tussen Twente en Schiphol

Vanaf deze week pendelbus tussen Twente en Schiphol

 • Top! Ik ga hier zeker gebruik van maken (54%)
 • Overbodig, er is een rechtstreekse treinverbinding (35%)
 • Ik ga liever met de auto, dan weet ik zeker dat ik op tijd kom (12%)
2456 stemmen
Volledig scherm
KLM pendelbus op de Oude Markt in Enschede. © Bert Hellegers
Volledig scherm
Burgemeester Van Veldhuizen toont speciale haltebord KLM pendelbus. © Bert Hellegers

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

 1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
  PREMIUM
  Reportage

  Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

  ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.