Toeristisch Twente hoopt op heel veel vakantievierende Nederlanders deze zomer. Die krijgen in de regio alle ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristisch Twente hoopt op heel veel vakantievierende Nederlanders deze zomer. Die krijgen in de regio alle ruimte. © Lars Smook

In Twente krijgt vakantievierende Nederlander straks weer ruimte

ENSCHEDE - Zodra Nederland weer naar buiten mag, gaat toeristisch Twente zich profileren als een regio waar je de ruimte krijgt. Marketing Oost is al druk bezig om zo’n campagne voor te bereiden.

Toerisme is een belangrijke economische pijler in Twente. Het zorgt jaarlijks voor zo’n 180 miljoen aan inkomsten en er werken in de regio bijna 20.000 mensen in deze sector.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.