Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Indrukwekkend protest bibliotheek Enschede tegen bezuiniging

ENSCHEDE - Een grote schare medewerkers en hartstochtelijke fans van de bibliotheek in Enschede hebben maandagavond in het stadhuis laten weten niet gediend te zijn van de ingrijpende bezuiniging van zes ton extra, waarmee het college de bibliotheek opzadelt.

Om half zeven trok een stoet van bijna 200 mannen en vrouwen van de bibliotheek aan de Pijpenstraat naar het stadhuis. Met fluitjes, vlaggetjes en gestoken in speciale T-shirts. Uit handen van directeur Gerard Kocx kregen de fractievertegenwoordigers in de Burgerzaal 26.781 handtekeningen. Daarna spraken 21 insprekers, waaronder Kocx zelf, de leden van de stedelijke commissie toe in de raadzaal.

Veel pleidooien kwamen neer op het openhouden van de bibliotheekfilialen in de Enschedese wijken en het laten voortbestaan van de bibliobus. 'Sluiten van filialen is zagen aan de poten van de beschaving', zei Nelly Slot uit Enschede tegen de commissieleden. De verantwoordelijk cultuurwethouder Jeroen Hatenboer kreeg behoorlijk wat kritiek te verstouwen.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.