Volledig scherm
Wateroverlast in het Van Heekpark in Enschede © Ben Lensink

Ingenieursbureau Tauw onderzoekt wateroverlast Enschede

ENSCHEDE - De gemeente Enschede geeft het ingenieursbureau Tauw uit Deventer opdracht om in Enschede-Noord onderzoek te doen naar de grondwaterproblematiek. De aanleiding zijn honderden klachten die het meldpunt van deze krant heeft verzameld over wateroverlast.

Volgens een woordvoerder van de gemeente peilt Tauw al langer de grondwaterstanden in Enschede. Door aanvullend onderzoek in Noord moet de komende maanden duidelijk worden waarom bewoners last hebben van natte kelders en kruipruimtes. „Mensen geven aan dat het grondwater hoger staat dan de gemeente zegt en meet”, aldus de woordvoerder. „Tauw gaat nu kijken of dat inderdaad zo is. Zo ja, willen we ook weten hoe dat komt en welke maatregelen de gemeente eventueel kan nemen.”

Enschede-Noord
De onderzoekers van Tauw gaan de komende tijd op verschillende locaties in Enschede-Noord uit op veldonderzoek om de problemen in beeld de brengen. Medio mei moeten de uitkomsten van het onderzoek beschikbaar zijn. Volgens de zegsman van Enschede beperkt het onderzoek zich voorlopig tot de problemen in Noord, zodat snel resultaat geboekt kan worden. Een onderzoek naar klachten in de hele stad zou veel langer duren.

Ook last van natte voeten? Vul hier de online vragenlijst in en help ons de grondwaterproblematiek in kaart te brengen! Vragenlijst niet zichtbaar? Klik hier.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.