De zorg bij Maria Service uit Enschede was niet op orde, oordeelde de inspectie. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De zorg bij Maria Service uit Enschede was niet op orde, oordeelde de inspectie. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inspectie grijpt in bij zorgbureau Maria Service in Enschede

ENSCHEDE - ‘Thuiszorg zoals het hoort’. Met die slogan adverteert het Enschedese zorgbureau Maria Service op z’n website. Maar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) oordeelde daar eind vorig jaar heel anders over. De veiligheid van twee cliënten was dusdanig in het geding, dat ze worden overgeplaatst. De eigenaar zelf is verbaasd. Hij doet dit al zeven jaar zo.

 1. Twente-supporter gooide vuurwerkbommen tussen fotografen: ‘In een flitsmoment maakte ik de verkeerde keuze’
  PREMIUM

  Twen­te-supporter gooide vuurwerk­bom­men tussen fotografen: ‘In een flitsmo­ment maakte ik de verkeerde keuze’

  De Haagse politierechter heeft de 31-jarige Twente-supporter Nicky te W. uit Neede veroordeeld tot 200 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf, omdat hij op 7 december 2019 in het Cars Jeans Stadion van ADO twee vuurwerkbommen gooide die vlakbij fotografen tot ontploffing kwamen. Op die dag werd in het ADO-stadion de eredivisiewedstrijd ADO-Twente gespeeld.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.