Volledig scherm
© Lars Smook

'InterCityHotel is een aanwinst voor Enschede'

ENSCHEDE - Het InterCityHotel is donderdag geopend door wethouder Eelco Eerenberg. Aan hem de eer om als eerste gast in het 126 kamers tellende viersterrenhotel in te checken en te overnachten.

‘Waanzinnig uitzicht op onze mooie stad’, liet hij via Twitter weten. ‘Super aanwinst voor de binnenstad.’

Slaapplekken
Sinds de sluiting van het Dish Hotel, aan de Boulevard 1945, eind 2010, ontbrak het aan voldoende slaapplekken in hartje stad. Over ruim een jaar wordt de hotelcapaciteit in Enschede nog groter. Dan opent hotelketen Van der Valk een vestiging aan de Zuiderval.

Citymarketing Enschede Promotie liet zich al eerder enthousiast uit over de komst van hotels naar Enschede. Ook voor het Wilminktheater, dat aan het InterCityHotel een nieuwe buurman heeft, betekent het hotel een aanwinst. „Vanuit meerdere oogpunten”, laat directeur Judith Hartman van het Wilminktheater weten.

Congressen
„Er was veel te weinig overnachtingscapaciteit in de stad. De komst van dit hotel maakt Enschede ook interessanter voor bijvoorbeeld grote congressen. Als theater en muziekcentrum hebben wij daar heel mooie locaties voor, maar dan moet je wel overnachtingen kunnen aanbieden. Dat geldt ook voor artiesten die meerdere dagen in het theater staan: die vragen geregeld om een slaapplek. Dan is het mooi dat het zo dichtbij aanwezig is.” Hartman zegt al met de hoteldirectie in gesprek te zijn over vormen van samenwerking, zoals het aanbieden van arrangementen.

Pleinwacht
Wat betreft het imago voor het Wilminkplein is Hartman duidelijk: „De hoeveelheid overlast is sinds het aanstellen van een pleinwacht al stukken verbeterd. Maar het hotel biedt meer kansen om het plein in de picture te zetten. Hoe meer reuring, hoe beter.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.