Hoofdagent Anis Raiss vertelde vorig jaar in een tv-documentaire ‘Verdacht’, die over etnisch profileren ging, over wat er gebeurde in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdagent Anis Raiss vertelde vorig jaar in een tv-documentaire ‘Verdacht’, die over etnisch profileren ging, over wat er gebeurde in Enschede. © KRO/NCRV 2DOC

Intern onderzoek naar arrestatie agent in Enschede 'staat los van strafzaak’

ENSCHEDE – Het aangekondigde onafhankelijke onderzoek naar de aanhouding van politieagent Anis Raiss in het politiebureau van Enschede, heeft niets te maken met de strafzaak die daarvoor nog volgt.

Dat zegt Jan Paul van Barneveld, advocaat van de Enschedese politie-inspecteur Herbert Hoekerswever. De inspecteur van politie liet zijn collega Raiss (34) in mei 2016 arresteren in het hoofdbureau van politie toen Raiss daar met zijn jongeren broer aangifte wilde doen van diefstal.

  1. Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn
    PREMIUM

    Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn

    ENSCHEDE/HELLENDOORN - De lente van 2020 gaat de boeken in als de zonnigste ooit. Voor de een een pleister op de wonde in coronatijd, voor de ander een hard gelag. Organisatoren van festivals behoren tot die laatste categorie: mooi weer op Hemelvaartsdag, mooi weer aanstaande voor het pinksterweekend: ze kunnen zich de haren wel uit hun hoofd trekken. Hun hoop is gevestigd op volgend jaar. „Hopelijk met hetzelfde weer.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.