Volledig scherm
De wijk Roombeek in Enschede © Carlo ter Ellen DTCT

Internetbureau verlaat Hengelo voor ‘het veel bruisender’ Enschede

pollENSCHEDE/HENGELO - Internetbureau Stimmt (voorheen Velten Media) is deze week verhuisd van Hengelo naar ‘het veel bruisender’ Enschede. Het bedrijf heeft zijn intrek genomen in het voormalige Grolsch-brouwerijhuis in Roombeek. 

Stimmt is een van de nieuwe huurders van het gebouw dat enige jaren grotendeels heeft leeggestaan maar inmiddels weer bijna bezet is. De huurcontracten van tientallen zzp’ers en vaste huurders die hier werkruimtes hadden, werden in 2017 opgezegd. Dat gebeurde nadat de gemeente dit vastgoed had verkocht aan een particuliere investeerder. 

Het betekende het einde van het project van de gemeente in dit gebouw, dat draaide om inspirerende kruisbestuiving tussen ervaren ondernemers, beginnende bedrijven en zzp’ers. 

Dakterras

Quote

Enschede bruist veel meer, zowel qua stad als qua bedrijfsle­ven

Nick Velten van Stimmt

Het kantorencomplex heeft sindsdien een enorme metamorfose ondergaan, vertelt Nick Velten van Stimmt, dat klanten heeft als Freshtival, Sigmax, Masters of Hardcore, Switch en Boxers.nl. „Van binnen is alles gestript, er is een lunchroom ingericht en we krijgen een groot dakterras. Het ziet er geweldig uit.”

De reden dat Stimmt Hengelo na ruim tien jaar verlaat? „Enschede bruist veel meer, zowel qua stad als qua bedrijfsleven.”

Opgeleide medewerkers

Bovendien verwacht Velten veel van de nabijheid van de Universiteit Twente en Saxion voor wat betreft het werven van goed opgeleide medewerkers. „Dat is in Hengelo, waar veel kantoorruimte leeg staat, voor ons tegengevallen. Ik denk dat het voor studenten een groot verschil maakt of je als bedrijf in Hengelo of Enschede zit. In Enschede val je toch meer op.”  

Poll

Opnieuw een bedrijf dat Hengelo verlaat voor Enschede

  • Het wordt tijd dat Hengelo maatregelen neemt om bedrijven te behouden (20%)
  • Logisch, Enschede is veel bruisender en aantrekkelijker voor ondernemers (45%)
  • Laten we vooral blij zijn dat de bedrijven in Twente blijven (35%)
2220 stemmen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.