Volledig scherm
Beeld van hoe het er straks op de Kop van de Boulevard uit kan gaan zien. © gemeente Enschede

Investering van 150 miljoen euro in Enschedese binnenstad

ENSCHEDE - In de binnenstad van Enschede wordt de komende jaren 150 miljoen euro gepompt. Het betreft het gebied vanaf het station tot ziekenhuis MST. Er worden onder meer 530 appartementen gerealiseerd.

Drie woontorens met woningen in verschillende sectoren gaan de Kop van de Boulevard een compleet andere aanblik geven. 

Op de locaties SLO, ING, voormalige Dishhotel en parkeerterrein tegenover politiebureau komen appartementen. Dat betreffen zoals de plannen er nu 100 sociale huur, 150 koopappartementen en 280 stuks in de vrije sector.

 In totaal betekent dit een investering van ruim 100 miljoen aan vastgoedinvesteringen door marktpartijen.  Daarnaast wordt er verder gebouwd in de binnenstad, met de realisatie van  3.500 m2 overige functies in de plint en ongeveer 400 parkeerplaatsen in gebouwde voorzieningen. ,,De totale investering komt rond de 150 miljoen euro uit", zegt wethouder Jeroen Hatenboer. 

Belgische ontwikkelaar

Woningcorporatie Domijn zal 100 appartementen in de sociale huursector realiseren. Grootste investeerder is de Belgische ontwikkelaar LIFE, dat ook eigenaar is van het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein. LIFE  bouwt voor eigen risico 144 koopappartementen in de Kop. De overige appartementen worden door overige marktpartijen gebouwd. De woontorens variëren in hoogte van 45 meter tot maximaal 65 meter. 

Enschede verwacht  de komende maanden voldoende duidelijkheid te krijgen over een aantal onzekerheden die er nu nog zijn rondom eigendommen van derden (ING en opgang Q-parkgarage) en mogelijke parkeeroplossingen in het gebied. Vaststaat dat de rotonde in de Haaksbergerstraat zal verdwijnen. Daarvoor in de plaatst komt een kruising. De bouw van de appartementen zal gefaseerd gebeuren. Uiterlijk in 2023 moet het hele plan gerealiseerd zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.