Volledig scherm
PREMIUM
Initiatiefnemer Bart de Vries (rechts) en Maykel van Beek van Fishing Adventure bij de plassen van zandafgraving Rutbekerveld. © Frans Nikkels

Jacht op ‘monstervissen’ in Enschede komt dichterbij

ENSCHEDE - Nu tegen het bestemmingsplan geen bezwaren zijn ingediend, is een nieuwe horde genomen op weg naar Fishing Adventure in zandwinlocatie Rutbekerveld. De initiatiefnemers investeren er miljoenen in een paviljoen met horecavoorzieningen en drijvende vishutten.  

Op de muren van de boerderijschuur hangen foto’s van ‘monstervissen’ die in de naastgelegen zandwinlocatie zwemmen. Gigantische meervallen, steuren en karpers zijn in de vijvers aan het Rutbekerveld boven water gehaald en teruggezet. Zoals gebruikelijk in de wereld van de karpervissers, hebben ze namen gekregen, zoals ‘Survivor’, ‘Halloween’ en ‘Sixpack’.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.