Volledig scherm

Jan Cremer gelooft nog in zijn museum

ENSCHEDE - Jan Cremer is er nog steeds heilig van overtuigd dat zijn museum in Enschede er komt. De schrijver/kunstenaar zei dat gisteren op Radio 1. „Ik ben een vechter. Vergeleken met mij is Atilla de Hun een tuinkabouter.”

Volgens Cremer, die deze maand exposeert in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, is hij nog steeds in gesprek met de gemeente Enschede. Het grootste obstakel noemt hij „de domme, kleinsteedse mensen in de gemeenteraad die niet verder kijken dan de IJssel.”


Cultuurwethouder Marijke van Hees bevestigt desgevraagd dat er weer met Cremer wordt gepraat, maar wil niets kwijt over de inhoud van die gesprekken. Een van de thema’s zou een rol van de kunstenaar zijn op de grote Twente Biënnale, die dit voorjaar in de stad wordt gehouden.
Over Het Cremer, gepland in het Balengebouw in Roombeek, wordt al ruim veertien jaar onderhandeld. De verantwoordelijke stichting slaagde er echter nooit in om de financiering rond te krijgen. Een laatste poging het museum te redden, in combinatie met het theater Concordia, werd in november door de Enschedese gemeenteraad onderuitgehaald.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.